fbpx

Brownie

Nie zawsze trzeba wymyślać koło na nowo, czasami wystarczą sprawdzone sposoby. Tak jak w przypadku tego przepisu na brownie z Kwestii Smaku. To doskonały przepis na czekoladowe ciasto, które przetestowała dla wszystkich użytkowników Akademii Tortu Bożena Furdal. Zobacz jak przygotować doskonałe amerykańskie brownie!

Znacie ten przepis?

O autorze

Właściciełka wymarzonej pracowni tortów artystycznych Czekolady nie oszukasz, gdzie łączy swoją słodką pasję z miłością do dzieci. Szczęśliwa żona i mama dwojga dzieci. Syn, Mateusz jest osobistym krytykiem kulinarnym, Zosia niezastąpionym menadżerem. Z wykształcenia kucharz i psycholożka, z zamiłowania entuzjasta słodkości w każdym formacie.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Brak plików do pobrania.

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Przepis na idealne brownie

 

Brownie

KwestiaSmaku.com
Ten przepis na Brownie z KwestiaSmaku.pl  przetestowała i poleca wam Bożena Furdal!
porcje 1 fi18
kategoria Deser

Składniki
  

  • 200 g masła
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 250 g drobnego cukru
  • 135 g mąki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub pekan

Instrukcje
 

  • Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach 21 cm x 28 cm. Następnie posmarować ją tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.
  • W międzyczasie masło włożyć do rondelka i na minimalnym ogniu roztopić. Dodać dwie tabliczki gorzkiej czekolady (200 g) połamane na kosteczki i roztopić cały czas mieszając.  Gdy czekolada się rozpuści, odstawić z ognia.
  • W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Następnie dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę.
  • Dodać mąkę, sól oraz wanilię i grubo posiekane orzechy, jeśli ich używamy, zmiksować na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto wyłożyć do przygotowanej blaszki, po czym wyrównać powierzchnię.
  • Resztę czekolady (100 g) zetrzeć na tarce lub posiekać w kosteczkę i posypać wierzch ciasta.
  • Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 minut, aż ciasto lekko urośnie. Po upieczeniu i ostudzeniu pokroić na małe kawałeczki.

Przydatne uwagi

  • Brownie idealnie nadaje się też jako spodni blat w torcie!

Galeria

Z dumą prezentujemy słodkości, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego przepisu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Zapraszamy Was do galerii chwały!
Bardzo, bardzo chcemy wiedzieć, jakie cuda powstają w Waszych kuchniach i pracowniach, jakie lepicie placki i jak pomagają Wam w tym nasze tutoriale.
Aby dodać swoje zdjęcie, zaloguj się lub załóż darmowe konto!

Przypnij na pinterest

Brownie pin

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Jedna odpowiedź

  1. Przepis rewelacja! Smak obłędny! Moje piekło się znacznie dłużej ale to dlatego że miałam mniejsza formę (piekłam w naczyniu żaroodpornym) Wyszło wyższe, niesamowite. Moje siedziało w piecu prawie 1,5h, sprawdzałam patyczkiem, długo było surowe. Dziękuję za przepis!!!

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Tort ślubny
Blog
Magda Kubiś

Jak zaprojektować tort ślubny

Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się

Czytaj więcej »

Najnowsze tutoriale