Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Frużelina z ananasa może być używana jako dodatek do tortów, lodów, gofrów lub jako samodzielne danie.
Nie wiem, czy wiecie, że ananas jest nie tylko pyszny, pachnący i – uwaga – niskokaloryczny, ale także bardzo zdrowy. To gwiazda leczenia niekonwencjonalnego, o szerokim spektrum zastosowań. Infekcje układu oddechowego, poprawa trawienia, gojenie ran, bóle stawów – na to wszystko pomaga ananas!
Ma także działanie odchudzające, więc jest wymarzonym składnikiem tortu! Cukier podtuczy, ananas odchudzi, jakoś się to wyzeruje.
Frużelina ananasowa powstała w tandemie z musem ananasowym, jako delikatne tło do truskawkowego musu i żelki. Jest to trio nie do pokonania – świetnie razem pachną i smakują. Frużelina z ananasa ma wiele zastosowań, pasuje do tortów lekkich, orzeźwiających, letnich. Nada się świetnie to tarteletek, albo lekkich ciast z galaretką czy bitą śmietaną.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 porcja
Frużelina
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
9 Responses
A co z ananasem mrożonym? Postępować tak jak przy świeżym?
tak
Witam, ile cukru? Bo nie ma podane w przepisie 😉
Na oko 😉 Ja nie przepadam za słodkim więc dodaje zawsze minimalne ilości- łyżeczkę…
Mam biszkopt czekoladowy czy ty przełożenia też będą pasować ?
Pewnie 🙂
Dziękuję to zabieram się do pracy 😋
Proszę o podpowiedź czy taką frużelinę ananasową można mrozić? Dziękuję
Nigdy nie mroziłam frużeliny. Mozna ja natomiast zawekować: Jak przetwarzać sezonowe owoce