
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Mandarynki – zimowy owoc doskonały! Słodkie, albo kwaskowate, zwarte, albo lejące sokiem, twarde, albo purchawki – każdy ma swoje ulubione :) Kojarzą się z letnimi wieczorami nad ciepłym morzem i oczywiście – z Bożym Narodzeniem. Jak przeżyć zimę bez mandarynek? Nie ma mowy!
U nas sezon na cytrusy jest w pełni, postanowiłam więc poeksperymentować z mandarynkami. Żelka mandarynkowa wyszła mi obłędna! Orzeźwiająca, lekko cierpka, o wyrazistym smaku. Do masy dodałam mieloną skórkę z mandarynki, która podbiła aromat żelki i dodała smakowi „pazura”. Dzięki temu nie korzystałam już z galaretek, które – jak wiemy – budzą w niektórych pewien opór. Żelka jest smakowita w stu procentach naturalnie!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 żelka fi15
Żelka do tortu
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
12 Responses
Jaka masa jest przy tej żelce? Czy będzie pasowała masa bananowa?
To krem kawowy z fusami https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-kawowy-z-fusami/
Wydaje mi się, że tak, chociaż osobiście nie próbowałam jeszcze takiego połączenia. Przepis na krem bananowy znajdziesz tutaj https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-bananowy/
Czy można dwie mandarynki zamienić na jedną pomarańczę?
Pewnie 🙂
Czy mogę zrobić żelkę z mandarynek w puszce? Jeśli tak, jakie proporcje powinnam zachować? Dziękuję ❤️
Można ale to skórka z mandarynki dodaje cierpkości i ładnego, intensywnego koloru. Odnośnie ilości żelatyny do puree, zerknij na dół tej strony https://akademiatortu.pl/blog/jak-ustabilizowac-krem-do-tortu/
Czy do żelki będzie pasował krem z białej czekolady i mięty?
Z białej czekolady na pewno. Z mięta nie łączyłam jeszcze ale może być ciekawie …
W którym momencie dodaje Pani startą skórkę?
Do mandarynek, wszytko razem do garnka 🙂
Witam czy taka zelka bedzie dobrze smakowac w kremie limonkowym ? Drugi krem bedzie Rafaello z zelka mango marakuja. Pozdrawiam
Osobiście nie próbowałam takiej kombinacji smakowej. Wszystkie te połączenia smakowe, które sprawdziliśmy są podane na dole każdego z przepisów.