
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Jak zrobić Pumpkin Spice cakesicles? Podstawą cakesicles jest oczywiście ciasto, z którego są uformowane. I tutaj mamy spore pole do popisu. Można ciasto na cakesicles przygotować samemu od podstaw, ale jak najbardziej można też – i warto! – spożytkować w tym celu rozmaite resztki, skrawki i obrzynki z produkcji innych wypieków. Także absolutnie nie pozbywajcie się odłamków biszkoptu, czy innych ciast – można je sobie zmagazynować, a nawet zamrozić i wykorzystać do produkcji cakesicles.
Prezentujemy Wam ciasto przygotowane na bazie jasnego biszkoptu tłuszczowego na oleju. Doprawiłam je w jesiennym stylu przyprawą pumpkin spice wzorowaną na słynnej i wyczekiwanej u nas co roku kawie pumpkin spice latte ze znanej kawiarni ;) Przyprawę przygotowałam samodzielnie i uzupełniłam aromaty dodatkiem burbona i karmelu. Smak jest wspaniały!
15 minut
12
Ciasto do cake pops
Uwagi
Ciasto używamy od razu. Najlepiej kiedy ciasto do cakesicles jest w temperaturze pokojowej aby wypełniać nim formy.
Żelka spełnia wiele fajnych funkcji. Przede wszystkim może świetnie podkręcić lub przełamać smak całej kompozycji cakesicle. Żelka świetnie też wygląda w przekroju – na ogół ma fajny kolor i zupełnie inną fakturę niż ciasto na cakesicles, więc od razu wyraźnie się odcina i nadaje bogatszy, dopracowany wygląd. A co najważniejsze – podobnie jak prażynka – niesie z sobą element zaskoczenia i miłej niespodzianki!
Do części moich Pumpkin Spice Cakesicles zdecydowałam się dodać żelkę jabłkową. Super przypasowała się smakiem i teksturą, chociaż kolorystycznie zniknęła na tle koloru ciasta. Jeżeli chcecie aby żelka była dopasowana smakowo i było ją również wyraźnie widać, wybierzcie taką, która kolorystycznie odróżni się od koloru ciasta do cakesicles. Myśle, że świetnym wyborem tutaj będzie żelka żurawinowa!
Pumpkin Spice to nic innego jak mieszanka różnych korzennych przypraw. Moje zestawienie znajdziecie na grafice powyżej. Rzecz jasna można ją zmodyfikować i konkretne przyprawy i ich ilość dopasować pod siebie. Polecam też wypróbować ją do przygotowania biszkoptu piernikowego - zamiast dodania przyprawy piernikowej dodać Pumpkin Spice! Myślę, że będzie pyszny!
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!