Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Marakuja to egzotyczny owoc o lekko cierpkim smaku. Puree z owoców marakui idealnie nadaje się jako baza do kremu. Poniższym przepisem na ten ostatnio bardzo popularny krem z marakui, podzieliła się z nami Ewa Wajs z pracowni tortów artystycznych Mielone Migdały.
Krem z puree z owoców marakui jest idealny jako farsz do makaroników ale nadaje się również do przełożenia tradycyjnego biszkoptu jak i biszkoptu czekoladowego. W przeciwieństwie do musu, krem z marakui jest dość gęstym kremem. Jako przełożenie tortu, dobrze komponuje się z kremami o podobnej teksturze: ubitym czekoladowym ganache, ganache z białej czekolady czy kremem kokosowym. Inne sprawdzone połączenia smakowe kremów znajdziesz na naszym Blogu.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
50 makaroników
Krem
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
8 Responses
Czy z pulpy marakui należy pozbyć się pestek, czy wręcz przeciwnie?
Czy pulpę z marakui można stosować zamiennie z sokiem z cytryny?? , rozumiem, że wtedy to będzie krem cytrynowy 🙂
Sok z cytryny nie jest pulpą, ma inną konsystencję. Proporcje żelatyny będą zupełnie inne.
Ile dni taki krem może stać w lodowce ? I czy można go zamrozic ? 🙂
Nie mroziłam nigdy. W lodówce może stać spokojnie 3-4 dni.
W lodówce spokojnie 7 dni, ja taki krem również mroziłam
Cześć 🙂 czy krem z marakui będzie pasował jako krem na wierzch sernika?
Pasował owszem ale nie wiem czy ta konsystencja się nada… Osobiscie na góre sernika dałabym chyba raczej żelkę…https://akademiatortu.pl/kat-przepisy/zelka-do-tortu/