Ganache

Ganache to aksamitne połączenie czekolady i kremówki, idealne do tynkowania tortów. W zależności od jakości i rodzaju czekolady oraz od procentowej zawartości kakao, należy zastosować inne proporcje z kremówką, aby uzyskać jak najlepszą konsystencję, a dzięki temu najlepszy efekt dalszej pracy z kremem.

Wersja klasyczna (czekolada z kremówką) doczekała się wielu modyfikacji – czekolada z masłem, albo z masłem i kremówką, widziałam nawet wersję ganache na wodzie! Każda modyfikacja ma swoich zwolenników i jak z wszystkimi słodkimi trikami – należy na spokojnie, metodą doświadczeń, odnaleźć swoje ulubione proporcje na ganache. Istotne jest to, że każdy ganache można zastosować pod masę cukrową!

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Zobacz Najnowsze tutoriale

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu