
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Czasem trudno jest zrozumieć nagły sukces jakiejś marki spożywczej. Roboczo nazywam to sobie „efektem Danio” – przecież serki homogenizowane były na rynku od niemal zawsze (ja je pamiętam z wczesnego dzieciństwa), ale dopiero Danio stało się tym hitem międzypokoleniowym i zagarnęło dla siebie całe półki w sklepowych lodówkach. Podobną rewoltę zrobiły ciastka Oreo. Nie oszukujmy się, wszyscy jedli markizy przed Oreo, ale teraz są one ledwie mglistym wspomnieniem.
Oreo kochają i dzieci i rodzice, więc nic dziwnego, że mamy już lody Oreo, ciasta i torty. To bardzo często wybierany smak.
Swój tort Oreo przygotowałam z biszkoptów czekoladowych. W środku mamy krem o smaku Oreo, na zewnątrz krem maślany z kawałkami Oreo – czy Wam również majaczy w wyobraźni szklanka mleka?
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!