
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Owoc aronii ma liczne zastosowania sztuce kulinarnej i w kosmetyce. Świetnie nadaje się do robienia przetworów, takich jak dżemy, soki i przeciery. Posiada także wiele właściwości pro zdrowotnych, na przykład jest bogatym źródłem witaminy C. Aronia jest też świetnym dodatkiem do kremów i musów do tortów. Krem z aronii to pyszna i zdrowa propozycja dla osób, które chcą wzbogacić smak swojego wypieku oraz czerpać korzyści zdrowotne z aronii!
Agnieszka podzieliła się z nami swoim sprawdzonym przepisem na mus z aronii. Jak zrobić mus z aronii na bazie śmietanki kremówki słodzony miodem? Przepis znajdziesz poniżej!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 przełożenie fi20
Mus
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
4 Responses
Chciałbym dodać gotowy przecier z Aronii,cały słoik ma 225g,ile powinnam dać żelatyny i śmietany?(400mlśmietana i 6listkòw żelatyny będzie odpowiednio? Z gòry dziękuję za odpowiedź ❣️ pozdrawiam
Przecieru dałabym mniej więcej tyle samo co aronii w przepisie. Na żelatynę mam taki przelicznik: 1 łyżka ~ 3 płatki żelatyny
Na zdjęciu są owoce czarnego bzu a nie aronii. Z czarnego bzu też da się zrobić krem?
Faktycznie, juz zmienilismy zdjęcie. Odnośnie czarnego bzu – osobiście nie próbowałam robić z niego kremu.