Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Owoc aronii ma liczne zastosowania sztuce kulinarnej i w kosmetyce. Świetnie nadaje się do robienia przetworów, takich jak dżemy, soki i przeciery. Posiada także wiele właściwości pro zdrowotnych, na przykład jest bogatym źródłem witaminy C. Aronia jest też świetnym dodatkiem do kremów i musów do tortów. Krem z aronii to pyszna i zdrowa propozycja dla osób, które chcą wzbogacić smak swojego wypieku oraz czerpać korzyści zdrowotne z aronii!
Agnieszka podzieliła się z nami swoim sprawdzonym przepisem na mus z aronii. Jak zrobić mus z aronii na bazie śmietanki kremówki słodzony miodem? Przepis znajdziesz poniżej!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 przełożenie fi20
Mus
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
4 Responses
Chciałbym dodać gotowy przecier z Aronii,cały słoik ma 225g,ile powinnam dać żelatyny i śmietany?(400mlśmietana i 6listkòw żelatyny będzie odpowiednio? Z gòry dziękuję za odpowiedź ❣️ pozdrawiam
Przecieru dałabym mniej więcej tyle samo co aronii w przepisie. Na żelatynę mam taki przelicznik: 1 łyżka ~ 3 płatki żelatyny
Na zdjęciu są owoce czarnego bzu a nie aronii. Z czarnego bzu też da się zrobić krem?
Faktycznie, juz zmienilismy zdjęcie. Odnośnie czarnego bzu – osobiście nie próbowałam robić z niego kremu.