Krem z aronii

Keyword Krem
Autor Agnieszka Raczkowska

Składniki

  • 500 g aronii
  • 4 łyżki miodu
  • szczypta mielonej wanilii
  • szczypta cynamonu
  • 1 szklanka wody
  • 660 ml śmietany kremówki min 30%
  • 5 łyżeczek żelatyny

Instrukcje

  1. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody, odstawić aż napęcznieje.

  2. Oczyszczone owoce aronii gotujemy aż zaczną pękać. Następnie blendujemy je dodając wanilie i cynamon i dosładzając miodem. Puree ostudzić.
  3. Ubić śmietanę, dodać schłodzoną aronię. Mieszając dodać rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę.
0/5 (0 Reviews)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *