Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Krem limonkowy powstał spontanicznie. Dostałam zamówienie na tort i jedyną wskazówką, jaką otrzymałam do jego złożenia był – biszkopt czekoladowy. Jasna sprawa, biszkopt czekoladowy jest wspaniały i pasuje niemal do wszystkiego, a jednak dobrze jest go czymś uzupełnić, przełamać znany smak czymś zaskakującym.
Ponieważ miałam akurat borówki, zdecydowałam się na mus borówkowy i szukałam smaku, który wyraźnie zaakcentuje ten duet. Przypomniało mi się przepyszne nadzienie do klasycznego amerykańskiego ciasta Key Lime Pie i postanowiłam zrobić krem limonkowy. Oczywiście specjalne limonki Key nie zawsze są dostępne, ale ja używam zwykłych limonek i zawsze wychodzi świetne.
Krem limonkowy znakomicie skomponował się z czekoladą i borówką. Jest cierpki, wyrazisty i mocny – dobrze jest uzupełnić go czymś łagodnym w smaku. Przygotowałam owocowy insert na bazie jeżyn i czekolady na 80% powierzchni blatu i kremem limonkowym tylko uzupełniłam piętro. Tort wszystkim bardzo smakował!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
20 minut
1 przełożenie fi18
Krem
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
2 Responses
Cxy mogę zostawić trochę kremu w rękawie i użyc go do wygładzenia tortu na bokach?
Raczej nie. Ten krem się nie nadaje do tynkowania tortu. Możesz spróbować ale nie gwarantuję, że się utrzyma na bokach tortu.