
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
W zeszłym tygodniu świętowaliśmy urodziny mojej córki Mayi, zgodnie więc z tradycją zapytałam, jakim tortem życzyłaby sobie uczcić ten wyjątkowy dzień. Moje córki są ostatnio bardzo konsekwentne, dostałam więc zlecenie na blaty z ciasta Zebra. Co do kremu, Maya poprosiła o krem jogurtowy z dodatkiem brązowego cukru.
Maya w ostatnim czasie jest wielką fanką jogurtu greckiego z kawałeczkami ciasteczek Oreo, który to deser spożywa w ilościach hurtowych. Stwierdziłam, że spróbuję trochę pokombinować i zbliżyć się do smaku ulubionej przekąski.
Blaty tortu zrobiłam z Zebry – lekko zmodyfikowanej, olejowej wersji biszkoptu. Do kremu wybrałam jogurt naturalny z dodatkiem wanilii na pełnym mleku. Nasączyłam go porządnie, aby zgęstniał i wymieszałam z brązowym cukrem rozpuszczonym w śmietance. Żelatyna fajnie go usztywniła i konsystencja była idealna do przełożenia tortu. W smaku krem jest po prostu fenomenalny! Maya była zachwycona tą kompozycją, wszystko wyszło idealnie.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
3 przełożenia fi15
Krem
Do przygotowania mojego kremu jogurtowego wybrałam jogurt naturalny z dodatkiem wanilii na pełnym mleku. Jogurt naturalny jest stosunkowo rzadki, bardziej niż na przykład jogurt grecki, którego akurat nie miałam pod ręką.
Jak zagęścić jogurt? Prosta sprawa! Aby zagęścić naturalny jogurt wystarczy odsączyć od niego nadmiar płynu. Wyłożyłam sitko ręcznikiem papierowym (możecie użyć gazy) i umieściłam w nim jogurt. Po paru godzinach nadmiar płynu się oddzielił a pozostały w sitku jogurt zagęścił.
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
2 Responses
Jak obliczyc proporcje na 2 przełożenia dla fi 21?
Skorzystaj z naszego przelicznika foremek – link jest pod przepisem