
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Nie zamierzam się z tym kryć – uwielbiam truskawki! Ich smak jest kwintesencją wspomnień wakacji z dzieciństwa, kiedy nie mieliśmy jeszcze dostępu do tylu słodyczy, owoce występowały jedynie w przyrodzonych sobie sezonach, a poza nimi można było wyłącznie objadać się domowymi przetworami. Te dojrzałe na słońcu, pachnące i twarde od soku truskawki wciąż mi się czasem śnią.
Teraz mamy już wszystko i w zasadzie wszystko można kupić, mimo to wciąż lubię coś ukręcić z prawdziwych truskawek.
Frużelina truskawkowa to znakomity dodatek do tortów. Jest świetnym wybiegiem poza sezonem, ale i w sezonie smakuje mocniej i pachnie intensywniej, niż same owoce. Frużelina z truskawek jest też świetną alternatywą dla tych, którzy obawiają nieświeżych owoców w torcie. Z frużeliną ryzyko rozjechania jest znacznie mniejsze!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
2 szklanki
Frużelina
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 3.6 / 5. Ilość głosów 16
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
3 Responses
Czy można taka fruzeline kłaść na krem lub mus do tortu ?
Na jaką średnicę tortu jest to przepis?
Mniej więcej na 2 blaty fi18-fi20