
Jak przetwarzać sezonowe owoce
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Wciąż najbardziej popularnym kształtem tortu jest okrągły. Oczywiście wraz z pojawieniem się na scenie tortów musowych mamy w zasadzie niezliczoną ilość modeli tortów, jednak na topie nieustannie znajdziemy klasyczny okrągły tort. Torty kwadratowe (czy prostokątne) uchodzą za bardzo eleganckie, wyszukane i niezwykłe, robią więc za każdym razem piorunujący efekt. Siłą rzeczy wydają się trudne do wykonania. Narzuca się zatem pytanie jak otynkować kwadratowy tort.
Przyznajmy szczerze, nie jest to banalne zadanie. Chcąc otynkować kwadratowy czy prostokątny tort musimy zachować wszystkie piony i poziomy w idealnej równowadze, a dodatkowo mamy jeszcze cztery osobne ściany, które muszą być idealnie gładkie i równe. Tort nie może się chylić, krzywić ani skręcać w żadnym kierunku.
W tym krótkim tutorialu pokażę jak otynkować kwadratowy tort. Metoda jest taka sama, czy się używa maślanego tynku, śmietany, czy ganache. Ja robię to przy pomocy dysków do tynkowania, które pełnią rolę prowadnic dla skrobki i pomagają utrzymać wszystkie piony i poziomy w odpowiednich miejscach.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!