Kolorowe torty cieszą się szczególną popularnością wśród dzieci. U dorosłych ciasto funfetti zyskało rozgłos za sprawą serialu Orange is the new black. Co może lepiej poprawić humor niż ciasto, a w dodatku kolorowe?
Mogłoby się wydawać, że to coś skomplikowanego. Ale nic bardziej mylnego! Biszkopt Funfetti – to nic innego jak tradycyjny lub tłuszczowy biszkopt z dodatkiem kolorowej posypki! To proste ciasto, ale efekt do zwykłych nie należy. Zawsze robi wrażenie, nie tylko na najmłodszych! Dzięki biszkoptowi funfetti każdy tort zyska “to coś” niewielkim nakładem pracy.
Zobacz poniżej czego potrzebujesz i jak przygotować tę wariację na temat biszkoptu.

Jak przygotować biszkopt Funfetti...






Przydatne uwagi...
Do biszkoptu Funfetti najlepiej użyć kolorowej posypki typu Jimmies lub Confetti – są to cukrowe pałeczki lub confetti. Te rozpuszczają się w cieście i wychodzą z nich ładne, duże kolorowe kropki.
Posypka typu maczek, jest za mała i rozpuszcza się w cieście tak, że po upieczeniu jest mało widoczna.
Pamiętaj też o tym, aby odpowiednio nasączyć biszkopt do tortu. Jeśli szukasz sprawdzonych połączeń kremów, zajrzyj do wpisu na blogu: Kremy do tortów – sprawdzone kombinacje smakowe.
Dobrze przygotowany tynk to podstawa zdobienia tortu masą cukrową. Jak wybrać ten idealny dowiesz się z naszego poradnika „Który tynk jest najlepszy pod masę cukrową”.

Przypnij na Pinterest!

2 Responses
Witam. Ile wsypać tej posypki do biszkoptu 16 cm?
Ja sypię na oko. Nie mozna dac za duzo zeby sie w srodku wszytko nie zlało… Powiedzmy 1-2 łyżki.