Masa cukrowa

Biała masa cukrowa LMF (Liz Marek Fondant) to masa cukrowa z pianek marshmellow. Masa jest bardzo elastyczna i ma dobry smak.
Keyword Masa cukrowa

Składniki

  • 450 g marshmellows
  • 900 g cukru pudru
  • 100 g tłuszczu roślinnego Planta, Trex, Crisco
  • 575 g masy cukrowej Wilton
  • 2 łyżki wody

Notatki

Aby masa cukrowa nie przeschła, zawsze przechowuję ją owiniętą folią spożywczą w szczelnie zamkniętym worku foliowym. Aby uelastycznić masę cukrową bez większego wysiłku: zanim zacznę ją ugniatać, potrzebny kawałek podgrzewam w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund. Jeżeli masa jest sucha, w trakcie ugniatania dodaję do niej małą ilość tłuszczu roślinnego typu Planta. 

0/5 (0 Reviews)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *