Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Biała masa cukrowa

Masa cukrowa

Biała masa cukrowa LMF (Liz Marek Fondant) to masa cukrowa z pianek marshmellow. Masa jest bardzo elastyczna i ma dobry smak.
Słowo kluczowe Masa cukrowa

Składniki

  • 450 g marshmellows
  • 900 g cukru pudru
  • 100 g tłuszczu roślinnego Planta, Trex, Crisco
  • 575 g masy cukrowej Wilton
  • 2 łyżki wody

Notatki

Aby masa cukrowa nie przeschła, zawsze przechowuję ją owiniętą folią spożywczą w szczelnie zamkniętym worku foliowym. Aby uelastycznić masę cukrową bez większego wysiłku: zanim zacznę ją ugniatać, potrzebny kawałek podgrzewam w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund. Jeżeli masa jest sucha, w trakcie ugniatania dodaję do niej małą ilość tłuszczu roślinnego typu Planta. 

Podoba Ci się? Udostępnij Przepis!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale

Tort naked, Naked Cake
Tort z żywymi kwiatami
Jak uratować tort bułę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ocena




Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!