Jak obłożyć tort masą cukrową

Jak obłożyć tort masą cukrową

Jak uzyskać ostry kant z masy cukrowej na torcie, to jedno z częściej pojawiających się pytań na naszej grupie na Fecabooku. Dlatego wychodzę na przeciw oczekiwaniom i w tym tutorialu pokazuję jak obłożyć tort masą cukrową i uzyskać ostry kant. Co więcej, przedstawiam dwa różne sposoby na uzyskanie wspomnianego ostrego kantu. Metoda, o której mowa w tym szkoleniu, najlepiej sprawdza się kiedy masa cukrowa jest elastyczna. Więc jeśli Twoja masa jest sztywna i się rwie, zajrzyj do tutorialu na temat innej metody powlekania tortu masą cukrową.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Czego się nauczysz

Jak przygotować masę cukrową do obłożenia tortu.
Jakich użyć narzędzi.
Jak powlec tort masą cukrową.
Jak uzyskać ostry kant na dwa różne sposoby.

Narzędzia i materiały, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

  • Packa
  • Wałek
  • Skalpel lub ostry nóż
  • Stolik obrotowy
  • Szpilka
  • Centymetr krawiecki
Brak plików do pobrania.

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Rozdziały tutorialu

Potrzebne narzędzia.
0:06
Jak uelastycznić masę cukrową.
1:56
Jak rozwałkować masę i pozbyć się pęcherzy.
5:22
Powlekanie tortu masą.
6:22
Jak uzyskać ostry kant.
10:14
Jak uzyskać ostry kant 2gi sposób.
10:45

Jak powlec tort masą cukrową

Przepisy, z których korzystaliśmy

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Zdjęcia użytkowników

Jeżeli korzystałeś z tego tutorialu, podziel się swoim zdjęciem!

Brak dodanych zdjęć.

Przypnij na pinterest

Jak obłożyć tort masą cukrową pin

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu