panelowanie tortu - metoda panelowania tortu masą cukrową
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Panelowanie tortu masą cukrową

Panelowanie tortu masą cukrową, to alternatywna metoda dla tradycyjnego obkładania. Standardowa metoda obkładania tortu może czasami sprawiać problemy. Dzieje się tak, kiedy np. masa cukrowa jest mało elastyczna i rwie się przy obkładaniu. Właśnie w takich przypadkach warto wypróbować alternatywną metodę. Czyli wspomniane panelowanie tortu masą cukrową. Jak to zrobić? Dowiesz się z tego tutorialu!

Spis treści

Czego się nauczysz?

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

  • Potrzebne narzędzia. 0:06
  • Jak poprawnie przygotować tort pod masę cukrową. 0:33
  • Obkładanie masą góry tortu. 1:23
  • Przygotowanie masy na boki tortu. 3:23
  • Obkładanie masą boków tortu. 6:00
  • Obcinanie nadmiaru masy. 11:42
  • Wykończenie tortu. 13:24

Materiały, których potrzebujesz

  • Packa
  • Wałek
  • Pędzel
  • Skalpel lub ostry nóż
  • Cyrkiel tnący
  • Stolik obrotowy
  • Szpilka 
  • Centymetr krawiecki
  • Nóż do pizzy
  • Linijka do quiltingu
  • Masa cukrowa
  • Woda

Wiele potrzebnych narzędzi i materiałów
znajdziesz w sklepie Akademii Tortu i u naszych Partnerów

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Obejrzyj tutorial video

Tutoriale i przepisy, które przydadzą się do wykonania tego projektu

Przepisy

Tutoriale

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Tort naked, Naked Cake
Tort z żywymi kwiatami
Jak uratować tort bułę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!