powlekanie tortu masą cukrową
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Powlekanie tortu masą cukrową i ostry kant

Jak uzyskać ostry kant z masy cukrowej na torcie, to jedno z częściej pojawiających się pytań na naszej grupie na Fecabooku. Dlatego wychodzę na przeciw oczekiwaniom i w tym tutorialu pokazuję technikę obkładania tortu masą cukrową. Co więcej, przedstawiam dwa różne sposoby na uzyskanie wspomnianego ostrego kantu. Metoda, o której mowa w tym szkoleniu, najlepiej sprawdza się kiedy masa cukrowa jest elastyczna. Więc jeśli Twoja masa jest sztywna i się rwie, zajrzyj do tutorialu na temat innej metody powlekania tortu masą cukrową.

Spis treści

Czego się nauczysz?

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

  • Potrzebne narzędzia. 0:06
  • Jak uelastycznić masę cukrową. 1:56
  • Jak rozwałkować masę i pozbyć się pęcherzy. 5:22
  • Powlekanie tortu masą. 6:22
  • Powlekanie tortu masą. 6:22
  • Jak uzyskać ostry kant. 10:14
  • Jak uzyskać ostry kant 2gi sposób. 10:45

Materiały, których potrzebujesz

  • Packa
  • Wałek
  • Skalpel lub ostry nóż
  • Stolik obrotowy
  • Szpilka 
  • Centymetr krawiecki
  • Masa cukrowa
  • Woda

Wiele potrzebnych narzędzi i materiałów
znajdziesz w sklepie Akademii Tortu i u naszych Partnerów

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Obejrzyj tutorial video

Tutoriale i przepisy, które przydadzą się do wykonania tego projektu

Przepisy

Tutoriale

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Tort naked, Naked Cake
Tort z żywymi kwiatami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!