
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Co chwilę widzę na tortowych grupach posty typu: “jaki jest najlepszy krem do tynkowania tortu?” – i serio, rozumiem frustrację! Ale mam dla Ciebie jedną rzecz: najlepszy krem to ten, który Ci smakuje i z którym Tobie się najlepiej pracuje.
No właśnie! Żeby się dowiedzieć, z którym kremem Tobie będzie się najlepiej pracowało i który będzie Ci najlepiej smakował, trzeba niestety… spróbować. Gusta są różne – wiadomo, każdy lubi co innego i każdy będzie zachwalał swój ulubiony krem, który wcale nie musi okazać się najlepszy właśnie dla Ciebie. No i trzeba też trochę przetrenować samo tynkowanie, bo żadna magiczna różdżka nie zrobi tego za nas!
Ale! W tym filmie pokażę Ci trick, który ułatwi Ci życie i sprawi, że tynkowanie przestanie być torturą, a stanie się po prostu… kolejnym etapem robienia tortu (a nie wyzwaniem na miarę „Mission Impossible”). Działa z każdym kremem maślanym i nawet z ganache. Jeśli tynkowanie to Twoja zmora – koniecznie zobacz, co przygotowałam! Jeśli masz z tym problem – to serio warto obejrzeć!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
3 Responses
Cześć. Czy sposób z podgrzewaniem nie odbarwia – nie przyciemnia kremu? Lubię krem na bezie między innymi za to, że sam z siebie jest prawie biały.
Ogólnie tak, intensywność barwnika można wzmocnić podgrzewając krem. Ale w tej metodzie tutaj nie podgrzewamy całości kremu, tylko małą część aby ogrzać krem i doprowadzić go do odpowiedniej temperatury do tynkowania. Ogólnie można pominąć ten krok i po prostu zostawić mikser włączony na najniższych obrotach aż krem się „zejdzie” i nabierze odpowiedniej gęstości. Sposób z podgrzewaniem części ma nam tylko przyspieszyć pracę. Odnośnie wybielania kremu zerknij też tutaj https://akademiatortu.pl/tutoriale/jak-wybielic-krem-maslany/
Super, dziękuję