Jak otynkować tort śmietaną
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Jak otynkować tort śmietaną

Jak wiadomo, każdy tort musi zostać obsmarowany kremem na zewnątrz. Z wyjątkiem tortu naked, rzecz jasna, ale o wyjątkach dziś nie rozmawiamy, przechodzimy do reguł!

Najbardziej popularną masą do otynkowania tortu jest krem maślany lub czekoladowy ganache. Niektórzy jednak nie przepadają za smakiem kremu maślanego ani czekolady, wolą lekkie kremy na bazie śmietany. Czy krem na bazie śmietany kremówki nadaje się do otynkowania tortu? Oczywiście, że tak!

Często pytacie, jak tynkować torty śmietaną – jak ją przygotować, czy można ją barwić i czym to zrobić. Jak w praktyce otynkować tort kremem na bazie śmietany kremówki. 

Odmiennie, niż przy kremie maślanym, czy ganache, śmietany nie trzeba słodzić, jeśli ktoś nie lubi za słodko, albo liczy cukier. Nie sposób też narzekać, że za bardzo czuć masło!

Zaprosiliśmy więc do nas Edytę Pałkę z pracowni tortów „Torty Shine”. Edyta pokaże nam jak przygotować krem na bazie śmietany i jak użyć go do otynkowania tortu.

Edyta Pałka

Edyta Shine Pałka

Taka czorno dziołcha ze Śląska. Na co dzień mama 8-letniej Sandry a po fachu torciara. Robi torty i słodkości od 6 lat, od 3 lat prowadzi pracownię tortów artystycznych, Torty Shine, w Rybniku. Od niedawna również ambasador firmy Dorosiowe Ranty. Swoją tortową przygodę zaczęła od spełniania swoich ciążowych zachcianek. Kocha tynkować i dekorować śmietaną, przez kilka pierwszych lat dekorowała tylko nią. Dopiero pod wpływem koleżanek po fachu zaczęła wprowadzać masę maślaną i dekoracje z masy cukrowej.

Spis treści

Czego się nauczysz?

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Materiały, których potrzebujesz

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Obejrzyj materiał szkoleniowy

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do tutorialu, zaloguj się lub załóż konto

Notatki

Tutoriale o podobnej tematyce

Przypnij na Pinterest!

Jak otynkować tort śmietaną

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Tort naked, Naked Cake
Tort z żywymi kwiatami
Jak uratować tort bułę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!