fbpx

O autorze

Taka czorno dziołcha ze Śląska. Na co dzień mama 8-letniej Sandry a po fachu torciara. Robi torty i słodkości od 6 lat, od 3 lat prowadzi pracownię tortów artystycznych, Torty Shine, w Rybniku. Od niedawna również ambasador firmy Dorosiowe Ranty. Swoją tortową przygodę zaczęła od spełniania swoich ciążowych zachcianek. Kocha tynkować i dekorować śmietaną, przez kilka pierwszych lat dekorowała tylko nią. Dopiero pod wpływem koleżanek po fachu zaczęła wprowadzać masę maślaną i dekoracje z masy cukrowej.

Jak otynkować tort śmietaną

Jak wiadomo, każdy tort musi zostać obsmarowany kremem na zewnątrz. Z wyjątkiem tortu naked, rzecz jasna, ale o wyjątkach dziś nie rozmawiamy, przechodzimy do reguł!

Najbardziej popularną masą do otynkowania tortu jest krem maślany lub czekoladowy ganache. Niektórzy jednak nie przepadają za smakiem kremu maślanego ani czekolady, wolą lekkie kremy na bazie śmietany. Czy krem na bazie śmietany kremówki nadaje się do otynkowania tortu? Oczywiście, że tak!

Często pytacie, jak tynkować torty śmietaną – jak ją przygotować, czy można ją barwić i czym to zrobić. Jak w praktyce otynkować tort kremem na bazie śmietany kremówki. 

Odmiennie, niż przy kremie maślanym, czy ganache, śmietany nie trzeba słodzić, jeśli ktoś nie lubi za słodko, albo liczy cukier. Nie sposób też narzekać, że za bardzo czuć masło!

Zaprosiliśmy więc do nas Edytę Pałkę z pracowni tortów „Torty Shine”. Edyta pokaże nam jak przygotować krem na bazie śmietany i jak użyć go do otynkowania tortu.

Czego się nauczysz

Jakiej śmietany użyć do przygotowania kremu.
Jak ubić śmietanę aby miała odpowiednią konsystencję na tynk.
Jak otynkować tort kremem ze śmietany.
Jak zabarwić śmietanę.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Opinie użytkowników

Skarbnica wiedzy i pomocnych dłoni. Nigdy nie zostaje się bez odpowiedzi, podpowiedzi czy naprowadzenia. Gorąco z całego serca polecam 😍😍😍
Justyna Kosowska
polska
5/5
Fantastyczna Szkoła. Ogrom wiedzy w jednym miejscu. Życzliwa i bardzo profesjonalna pomoc na każdym poziomie umiejętności cukierniczych.
Danuta Antończyk
polska
5/5
Jeśli czujesz, że czegoś brakuje w Twoich wypiekach to Akademia Tortu jest dla Ciebie. Tutaj torty zyskają ❤ ! Smaczne przepisy, pouczające tutoriale, cenne wskazówki! Polecam! 🎂
Beata Majcher
polska
5/5
Akademia to nie tylko grupa tortowa. Akademia to społeczność, to miejsce gdzie rozwijasz swoje cukiernicze skrzydła, gdzie poznajesz nowych przyjaciół, gdzie o 2 w nocy możesz zadać pytanie i dostaniesz tysiąc odpowiedzi, gdzie nie czujesz się gorszy ani lepszy, gdzie uczysz się nowości i trendów z całego świata! Jeśli kochasz to co robisz – to co my wszyscy to właśnie Akademia Tortu jest MIEJSCEM DLA CIEBIE!!!
Anna Katarzyna Brodowska-Parchem
polska
5/5
Dzięki Akademi Tortu nauczyłam się dużo, bardzo ciekawe są tutoriale, gdzie wszystko jest wytłumaczone krok po kroku. Magda Kubuś dziękuję bardzo, że wpadłaś na pomysł stworzenia Akademii Tortu. Pozdrawiam serdecznie Aga
Agnieszka Mróz
Hiszpania
5/5
Polecam z całego serducha wszystkim miłośnikom tortowania Akademię. Dla mnie to ogrom wiedzy i przydatnych tutoriali, dzięki którym ciagle poszerzam swoją wiedzę!
Karolina Cierpioł
Polska
5/5
Przed przystąpieniem do Akademii człowiek nie wiedział jakie cuda potrafi zrobić. Tutoriale są super prosto wytłumaczone, często pojawiają się nowości. Podczas sesji na żywo można bez skrępowania zadawać pytania, na które pada zawsze jasna odpowiedź niezależnie czy jest się początkującym czy już się ma za sobą tysięczny tort. Polecam z całego serducha.
Katarzyna Sadecka
Polska
5/5
Ogrom wiedzy, dużo życzliwości, której coraz mniej w otaczającym świecie.
Izabela Gliniecka
Polska
5/5
Akademia to super miejsce do nauki, pogłębiania wiedzy i pasji. Ja nie jestem żadną profesjonalistką – piekę dla siebie, rodziny i znajomych. Swoją pasję odkryłam stosunkowo niedawno, ale dzięki Akademii mogę uczyć się nowych, fajnych rzeczy. Poznaje nowe techniki cukiernictwa. Jest to miejsce ze wspaniałymi i mega utalentowanym ludźmi. Pragnę podziękować Magdzie i wszystkim pozostałym osobom za te kompendium wiedzy i wspaniałą atmosferę 😘❤️
Anna Pawtel
Niemcy
5/5

Wybierz subskrypcję dopasowaną
do Twoich potrzeb!

Miesięczna

95 Miesięcznie
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Kwartalna

195 Kwartalnie
  • 65zł za miesiąc / płatność z góry za kwartał
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski
Popularna

Półroczna

375 Co 6 miesięcy
  • 62.50zł za miesiąc / płatność z góry za pół roku
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Roczna

695 Rocznie
  • 58zł za miesiąc / płatność z góry za rok
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka
Edyta Pałka

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest