Jak wiadomo, każdy tort musi zostać obsmarowany kremem na zewnątrz. Z wyjątkiem tortu naked, rzecz jasna, ale o wyjątkach dziś nie rozmawiamy, przechodzimy do reguł!
Najbardziej popularną masą do otynkowania tortu jest krem maślany lub czekoladowy ganache. Niektórzy jednak nie przepadają za smakiem kremu maślanego ani czekolady, wolą lekkie kremy na bazie śmietany. Czy krem na bazie śmietany kremówki nadaje się do otynkowania tortu? Oczywiście, że tak!
Często pytacie, jak otynkować tort śmietaną – jak ją przygotować, czy można ją barwić i czym to zrobić. Jak w praktyce otynkować tort kremem na bazie śmietany kremówki.
Odmiennie, niż przy kremie maślanym, czy ganache, śmietany nie trzeba słodzić, jeśli ktoś nie lubi za słodko, albo liczy cukier. Nie sposób też narzekać, że za bardzo czuć masło!
Zaprosiliśmy więc do nas Edytę Pałkę z pracowni tortów „Torty Shine”. Edyta pokaże nam jak przygotować krem na bazie śmietany i jak użyć go do otynkowania tortu.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!