Naked cake, czy też tort w stylu naked znacznie lepiej brzmi, niż rodzime próby przetłumaczenia go na „nagi tort”. Pewne nazwy powinny trzymać się oryginału, bo – podobnie jak tort Ice Cream – po polsku budzą zbyt śmiałe skojarzenia…
Torty bez tynku i wykończenia, lekko tylko muśnięte kremem, którym się przekłada blaty, wbrew pozorom wcale nie są łatwiejsze do dopracowania. Owszem, nie potrzebują ostrego kancika, ani perfekcyjnie wygładzonych brzegów, za to należy się bardziej przyłożyć do proporcji – biszkopty i warstwy kremu powinny być równe i w miarę proporcjonalne, żeby „oko nie leciało”
Torty w stylu naked są bardzo popularne na rustykalnych weselach, ale sprawdzają się też w zasadzie na każdą okazję – kluczem jak zawsze jest wykończenie. Można je dowolnie ozdabiać, choć znacznie lepiej wyglądają w naturalnych klimatach: kwiaty, żywe rośliny, owoce, itp. Warto nauczyć się tego stylu – torty naked są teraz bardzo modne! Jak zrobić naked cake pokaże Wam Bożena z pracowni tortów artystycznych Czekolady nie oszukasz!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!