
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Pytania o sposób na wybielanie kremu pojawiają się na każdej grupie i wracają jak bumerang o każdej porze roku, teraz zaś – gdy w UE wycofano ze sprzedaży produkt do wybielania produktów spożywczych (biel tytanową E171) problem urósł do niebotycznych rozmiarów i kwestia wybielania tynku (kremu maślanego) stała się paląca. Więc jak wybielić krem do tortu kiedy z rynku znikają ulubione i sprawdzone produkty (np wybielacz Wiltona), a zapasy w naszych pracowniach też się niebawem wyczerpią?
Ja akurat nie mam negatywnego stosunku do żółtawej barwy kremu maślanego i rzadko mi to przeszkadza. Na ogół stosuję go w wersji naturalnej i traktuję jako „biały”, choć wiadomo, że jednak jest kremowy, czy lekko żółty. Na bok odsuwam także kwestię, czy w ogóle powinniśmy zjadać sztuczne barwniki – czy to zdrowe, bezpieczne i tak dalej. Temat dozowania barwników wyczerpująco zgłębia Ania Pyszczek na swoim blogu – bardzo wszystkim polecam ten materiał!
Wracając jednak do tematu: zdarza się, że klienci (szczególnie przy tortach ślubnych) oczekują śnieżnobiałego tynku. Czasem też, gdy chcemy uzyskać konkretny kolor, nie unikniemy uprzedniego wybielenia. Nie uda nam się uzyskać na kremie maślanym prawdziwego różu, jeśli wcześniej nie zostanie wybielony. Na naturalnym maślanym uzyskamy co najwyżej koralowy.
Zatem jak wybielić krem maślany bez wybielacza? W innym tutorialu pokazywaliśmy Wam, jak zabarwić krem maślany i w zasadzie obie te umiejętności opierają się na podstawowej wiedzy o kolorach. Temat ten należy do wiedzy ogólnej, warto poświęcić chwilę i poczytać trochę generalnie o kolorach i jak się ze sobą łączą – a potem wiedzę tę stosować do wszystkiego – w tym i do barwienia kremu. Krem maślany będziemy wybielać przy użyciu fioletu! Zapraszamy!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Zacznijmy od tego, że masło masłu nie równe! Na zdjęciu wyżej położyłam obok siebie 3 rodzaje masła. Wszystkie mają taką samą zawartość tłuszczu, jednak kolor różni się bardzo. Z prawej strony na zdjęciu jest masło irlandzkie – pyszne ale, najbardziej żółte! Zwróćcie więc uwagę, na kolor masła jakiego, używacie do zrobienia kremu maślanego.
Najpierw dobrze jest pozbyć się żółtego koloru w samym maśle. Jak wybielić krem na bazie masła? Bardzo prosto, wystarczy je dobrze ubić! Masło ubijamy w misie miksera. Proces wybielenia masła, w zależności od jego ilości, może trwać nawet do 20/30 minut.
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś