
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Blat do tortu nie zawsze musi być biszkoptem. Oczywiście różne odmiany biszkoptu – klasyczny, tłuszczowy i ich wszelkie pośrednie wersje – to wciąż najbardziej popularna opcja, ale na pewno zetknęliście się już z tortami złożonymi na bazie innych ciast. Blat do tortu można upiec z rozmaitych składników i w zasadzie należy się kierować ich dalszym losem – jakimi kremami chcemy je przełożyć, czy będą to konstrukcje lekkie, raczej ciężkie, a może antygrawitacyjne. Jaki będzie rozmiar i jakie wykończenie – każda z tych spraw ma niebagatelne znaczenie, gdy decydujemy się na blat do tortu. A wybór mamy ogromny! Ciasto ucierane, marchewkowe (czy dyniowe), blaty bezowe, bananowiec, brownie – i wiele innych. Zerknijcie na nie, na pewno będą świetną inspiracją przy komponowaniu tortów!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dołącz do nas już dzisiaj!