
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Mus Baileys, ni mniej ni więcej, to mus czekoladowy z dodatkiem likieru Baileys. Przygotowałam go do mojego toru musowego na Święta. Jego tajemnym składnikiem jest śmietanka o smaku Baileys – jednak ta magiczna moc jest dostępna chyba tylko w UK. Nie zniechęcajcie się tym bynajmniej! Przygotujcie ten mus na zwykłej śmietance dodając likier Baileys, a na pewno Was nie zawiedzie.
Podobnie jak przy większości przepisów z dodatkiem alkoholu, można zastosować inny likier i uzyskać tym samym inny smak, dopasowany do Waszych potrzeb. Spróbowałabym z Malibu i z czystą whiskey. Likierek waniliowy też ma swoje zalety. Ciekawa jestem, co jeszcze przyjdzie Wam do głowy :)
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
6 odpowiedzi
Hej!
W przepisie napisano, że mus nadaje się do tortu. Czy rzeczywiście „z marszu” można przelać go do rantu? Czy lepiej dodać więcej żelatyny? Czy biszkopt nie „wypije” całego musu, gdy ten będzie jeszcze półpłynny?
Jeżeli masz obawy, że jest zbyt wodnisty, możesz ubić śmietanę ciut dłużej, jednak tak aby nie przebić. Możesz poczekać aż mus lekko stężeje, lecz tutaj tez trzeba wyczuć ten moment aby nie stężał za mocno. Zerknij na ten wpis, tutaj Ewa na dole strony podała proporcje żelatyny do robienia musów i kremów – możesz dać więcej jeżeli masz obawy a wpis pomoże Ci obliczyć ile więcej aby nie przedobrzyć i nie zrobić musu za sztywnego. https://akademiatortu.pl/blog/jak-ustabilizowac-krem-do-tortu/
Witam, na jakim etapie dolewamy likier ?
Czy ta odlana smietane z zelatyna mieszamy lyzka? Zrobila mi sie z tego taka klucha 🙁 Nie nadawalo sie to do niczego. Co zle zrobilam?
Czy rozpuściłaś żelatynę? Żelatyna ma napęcznieć w śmietanie, robi się klucha, aby ją rozpuścić.
Tak, zmieszalam z woda, poczekalam az napecznieje, rozpuscilam w mikrofalowce (tak jak w przepisie), raz dodalam odrazu do odlanej smietany i byla wielka klucha, raz probowalam jak juz troche ostygla ale tez mnostwo grudek ale juz sprobowalam dodac do calosci wiec zobaczymy. Duzo grudek ale bylo pomimo mieszania 🙁