Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Krem waniliowy zrobiłam sama dla siebie i jestem z tego bardzo zadowolona. Tradycja zobowiązuje, więc i na własne kolejne osiemnaste urodziny zmajstrowałam pyszny tort. Uważam, że w tym wieku mogę już mieć swoje kaprysy i postanowiłam, że mój tegoroczny tort będzie skrajnie minimalistyczny – został jedynie otynkowany kremem maślanym na gładko i już. Nie siliłam się na żadne dekoracje, bo najważniejszy był dla mnie jego smak.
Miałam ogromną ochotę na aksamitny krem waniliowy i w zasadzie pod ten krem ułożyłam sobie resztę. Tort złożyłam na czekoladowym olejowym biszkopcie. Zaplanowałam dość wysokie dwa przełożenia z dwuwarstwowych żelek. Na dolnym piętrze malinka, na górnym mango-marakuja. Powstała z tego świetna i urozmaicona tekstura z bardzo fajnym smakiem.
Żelki otuliłam moim wspaniałym waniliowym kremem, który sporządziłam na żółtkach z dodatkiem serka mascarpone – wyszedł bardzo wyrazisty, aksamitny i mocno kremowy, taki jak lubię najbardziej. Użyłam całą laskę wanilii razem z ziarnami, co sprawiło, że krem jest mocno waniliowy. Sprawdził się także super do deserów w pucharkach, jestem pewna, że i do innych zastosowań znajdzie amatorów!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 przełożenie fi 18
Krem
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!
2 Responses
Właśnie go wykorzystalam do swojej tarty. Jest bardzo delikatny i puszysty, przypomina mi konsystencje bardziej musu niż kremu 😍. Ale jest pyszny.
Bardzo się ciesze Jolu i liczę, że dodasz swoje pieken zdjecia!