
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Krem kokosowy należy do moich ulubionych smaków. Uwielbiam kokosowe słodkości: wafelki, pralinki i gładkie kremy. Smak kokosa ma w sobie coś magicznego – jednocześnie potrafi być egzotyczny i swojski, kojarzący się z ulubionymi groszkami z dzieciństwa.
Mój krem kokosowy oczywiście musił powstać na bazie mleka skondensowanego – te dwa składniki łączą się ze sobą znakomicie. Tak przygotowany krem kokosowy niesie w sobie delikatną mleczną nutę, której nie sposób się oprzeć. Świetnie poradzi sobie solo i w kompozycjach z innymi smakami: czekoladą, także białą, ale i w towarzystwie owoców. Klasyczne jest połączenie kokosa z ananasem, warto też połączyć go z truskawkami. Można go też wzbogacić orzechami.
Krem kokosowy jest mistrzem elastyczności: z powodzeniem zagra pierwsze skrzypce, ale potrafi też z wdziękiem wtopić się w tło. Serdecznie go polecam!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
45 minut
2 przełożenia fi20
Krem
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
15 Responses
O cudownie że jest przepis na termomiks Jak by było więcej takich przepisów z użyciem termomiksa to bym była przeszczesliwa ?
Się postaram 🙂
Na jaką średnice tortu taka ilość kremu ?
Starcza na 3 przełożenia fi20.
Czy ten krem można mrozić?
Nie próbowałam, ale myślę, że nic mu nie będzie.
Czy Krem można zrobić dzień wcześniej i włożyć do lodówki na całą noc ?
Możnaa, ale wtedy wyjąć trzeba z pół godziny przed przekładaniem bo zimny ciężko się rozsmarowuję na blacie. Trzeba wyczuć moment 😉
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź
Czy ten krem jest na tyle stabilny żeby stanowił pierwsza warstwę przełożenia dość wysokiego tortu? Bo nie ma żelatyny. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Mam to samo pytanie, jest w stanie być pierwszą warstwą w torcie?
Tak, ale jest to raczej krem, którym powinno się przełożyć wszystkie warstwy i nie mieszać z innymi smakami dlatego że posiada zupełnie inna teksture niż tradycyjne kremy.
Dzień dobry,
czy ten krem można łączyć z żelką?
Pozdrawiam
Nie polecam, ponieważ jest zupełnie innej struktury niż mus. Zelka raczej z musem…
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Chcę zrobić biszkopt pomarańczowy z czekoladą z Pani przepisu, z koksowym kremem i właśnie żelką pomarańczową, w takim razie przyłożę konfiturą pomarańczową.