
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Krem kawowy do makaroników pojawił się w mojej kuchni przy okazji. Przyszedł czas wielkich i długo wyczekiwanych zmian i nareszcie wymieniłam sobie piekarnik! Mój poprzedni leciwy sprzęt nie ze wszystkim dawał sobie radę, a szczególnie makaroniki nie wychodziły w nim zupełnie. Były „nie takie” dosłownie w każdym wymiarze. Stęskniona, pełna nadziei i obaw, rzuciłam się do testowania makaroników. Wyszły idealne i mogłam odetchnąć spokojnie.
Także – przy okazji – musiałam oczywiście pokombinować trochę z przełożeniem. Postanowiłam na drodze eksperymentów skomponować ganache kawowy do moich makaroników. Dla osób, które unikają alkoholu, przygotowałam również wersję bez dodatku procentów. Dodając trochę tego i trochę tamtego ułożyłam trzy różne wersje – krem z likierem Kahlua, ganache z użyciem espresso i krem z użyciem kawy rozpuszczalnej.
Wszystkie wersje są pyszne, a opcja z kawą rozpuszczalną będzie smakowała nawet tym, którzy na co dzień nie są amatorami kawusi. Krem kawowy do makaroników łatwo się modyfikuje. Można na przykład wymienić likier kawowy na inny alkohol i uzyskać ciekawy aromat.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
12 godzin
50 makaroników
Ganache
Krem kawowy do makaroników z alkoholem
Ganache kawowy z espresso (wersja bez alkoholu)
Krem kawowy z kawą rozpuszczalną (wersja bez alkoholu)
Ganache kawowy z alkoholem
Krem kawowy z espresso (bez alkoholu)
Krem kawowy z kawą rozpuszczalną (bez alkoholu)
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
4 Responses
Witam czy te kremy kawowe do makaroników można zastosować do tortu😊
Można ale ma on dość gęstą konsystencję. Lepiej będzie do tortu pasował mus: https://akademiatortu.pl/smak/kawowy/
Dzień dobry, czy ten krem nada się do tynkowania tortu?
Nie. Do tynkowania mamy inny kawowy: https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-maslany-o-smaku-kawy/