
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Biała masa cukrowa jest często wykorzystywana do powlekania, obkładania tortów i dekoracji w stylu angielskim. Dobra, elastyczna masa cukrowa, to podstawa. Odpowiednia konsystencja znacznie ułatwia pracę przy dekorowaniu tortów. LMF (Liz Marek Fondant) to masa cukrowa, samoróbka, z pianek marshmellow, która jest bardzo elastyczna i ma dobry smak.
Jeżeli planujesz upiec smaczny biszkopt, przelożyć go kremami i uderkować masą cukrową – masa cukrowa z pianek idealnie nadaje się do obłożenia Twojego tortu! Sprawdź też, który krem nadaje się do otynkowania tortu pod masę cukrową!
W tym tutorialu pokażemy Wam jak przygotować białą masę cukrową krok po kroku! Jeżeli chcesz zobaczyć jak przygotować czarną masę cukrową lub w jakimkolwiek innym kolorze – kliknij TUTAJ.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
45 minut
1 porcja
Masa cukrowa
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 1 / 5. Ilość głosów 1
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!