Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Większość z Was pewnie zauważyła, że ostatnio w modzie są wysokie torty jednopiętrowe. Najczęstszym tego przykładem jest tort Jednorożec. Torty z dekoracją z czekoladowym drip’em również prezentują się lepiej w wysokiej wersji.
W tym tutorialu pokażę Wam jak zrobić tort z ukrytym piętrem. To właśnie dzięki ukrytemu w środku piętru tak wysoki tort jest prościej kroić a porcje są takiego samego rozmiaru jak w tradycyjnej wielkości tortach!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Masa cukrowa
Barwniki spożywcze
Pozostałe
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
4 Responses
Dzień dobry,
Mam pytanie odnośnie ciasta – czy da się upiec je w rancie? Czy może piecze Pani w trzech osobnych formach / jednej – i po kolei kolejny blat piecze się po upieczeniu pierwszego?
Pozdrawiam, Julia
Biszkopty piekę w rancie. Ciasta w blaszkach. Mam 3 blaszki tego samego rozmiaru. Wylewam ciasto do nichi piekę 3 na raz. Ciasto nie moze czekać na blacie, moze nie urosnąć. DO smarowania blach używam tego https://akademiatortu.pl/przepisy/smarowidlo-do-blach/
Super, bardzo dziękuję za odpowiedź – wszystko jasne! 🙂
Witam. Mam takie pytanie. Jak potem kroić taki tort z ukrytym piętrem..?