Smarowidło do blach

Pewnie każdy z nas wiele razy miał problem z wyjęciem ciasta z formy. Zdarzyło mi się raz, że ciasto marchewkowe przykleiło się i trudno je było wydostać w jednym kawałku. Warto więc zastosować sprawdzone smarowidło do blach, dzięki któremu Wasze ciasta nie przykleją się do blachy! Dodatkową jego zaletą jest to, że w przeciwieństwie do bułki tartej, nie kruszy się!

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Przepis na smarowidło do blach

 

Smarowidło do blach

Idealne smarowidło do blach. Ciasto nie przykleja się do blachy i nie kruszy się.

Składniki
  

  • 200 g tłuszczu roślinnego
  • 200 g oleju roślinnego
  • 200 g mąki

Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki razem wymieszać w mikserze lub blenderze. 

Uwagi

Przechowywać w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej.

Jak zrobić idealne smarowidło do blach

Przydatne uwagi

  • Do rozprowadzenia smarowidła do blach idealny jest pędzel silikonowy.
  • Smarowidło można przechowywać w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej.

Przepisy, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Przypnij na pinterest

Smarowidło do blach pin

Jedna odpowiedź

  1. Zrobiłam smarowidło i wykorzystałam do foremek i papieru do pieczenia, jako podwyższenia, przy pieczeniu biszkoptu czekoladowego. Sprawdziło się na 100%. Dziękuję za ten przepis, Magdo!

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Torty komunijne 2022
Blog
Magda Kubiś

Torty komunijne 2022

Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się

Czytaj więcej »

Najnowsze tutoriale