Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Czasami zdarza się tak, że mimo iż wiemy wszytko na temat tego jak uniknąć efektu buły w torcie i stosujemy się do zaleceń, buła w torcie zrobi się mimo wszystko. Sytuacja taka przytrafiła mi się właśnie w ostatni weekend kiedy to pracowałam nad tortem urodzinowym mojej córki. Córka kończąc zacne 11 lat zażyczyła sobie tortu na tradycyjnym biszkopcie z kremem malinowym i jeżynowym. O ile mam juz sprawdzony i przetestowany przepis na mus malinowy, o tyle nie posiadałam takowego na mus z jeżyn. Trzeba więc było poeksperymentować i takowy przepis sobie wymyślić 🙂
W efekcie pośpiechu przedimprezowego nie rozplanowałam sobie poprawnie pracy nad tortem. Niestety, stał on w lodówce zbyt krótko i kremy nie miały czasu odpowiednio stężeć. Mój eksperymentalny mus jeżynowy zaczął się wybrzuszać już na początku tynkowania kremem.
Jak to mówią, nic się nie dzieje bez powodu. Dzięki temu mam okazję Wam pokazać jak wybrnąć z takiej sytuacji i uratować tort z bułą!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Masa cukrowa
Barwniki spożywcze
Pozostałe
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!