
Jak zrobić tort Oreo
- 20 minut instruktażu
Czasem trudno jest zrozumieć nagły sukces jakiejś marki spożywczej. Roboczo nazywam to sobie „efektem Danio” – przecież serki homogenizowane były na rynku od niemal zawsze (ja je pamiętam z wczesnego dzieciństwa), ale dopiero Danio stało się tym hitem międzypokoleniowym i zagarnęło dla siebie całe półki w sklepowych lodówkach. Podobną rewoltę zrobiły ciastka Oreo. Nie oszukujmy się, wszyscy jedli markizy przed Oreo, ale teraz są one ledwie mglistym wspomnieniem.
Oreo kochają i dzieci i rodzice, więc nic dziwnego, że mamy już lody Oreo, ciasta i torty. To bardzo często wybierany smak.
Swój tort Oreo przygotowałam z biszkoptów czekoladowych. W środku mamy krem o smaku Oreo, na zewnątrz krem maślany z kawałkami Oreo – czy Wam również majaczy w wyobraźni szklanka mleka?
O autorze
Spis treści
Czego się nauczysz
Narzędzia, których potrzebujesz
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Rozdziały tutorialu
Jak zrobić tort Oreo
Przypnij na pinterest

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Reklama
Galeria
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj swoje zdjęcie
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.