
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Żelka pigwowa z jabłkiem powstała na potrzeby mini jabłuszek Ewy Drzewickiej, ale oczywiście jest świetnym owocowym insertem do wszelkich monoporcji i tortów musowych, a i do tortu się sprawdzi.
Świeży, orzeźwiający smak żelka zawdzięcza pigwie i aromatycznym korzeniom. Ewa użyła pigwy w syropie własnej produkcji, wzbogaconej świeżym imbirem i kurkumą, z dodatkiem cytryny. Imbirowa pigwa ma mocny, rozgrzewający zapach i smak, w połączeniu z jabłkami tworzy świetne przełamanie dla słodkich musów i kremów.
Do monoporcji warto ją zblendować, tort da radę z właściwymi pigwie kawałeczkami.
Obłędny smak, polecamy!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 żelka fi18
Żelka do tortu
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 1
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
2 Responses
Ewa mowila pod koniec tutorialu, iz udostepni zdjecie przekrojonej takiej monoporcji? zy jest moze ono dostepne?
Czekam aż Ewa dośle :/