
Jak przetwarzać sezonowe owoce
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Dzisiaj podam wam mój sprawdzony przepis na sernik nowojorski! Od prawie 30 lat jest on niezmiennie moim faworytem wsród tradycyjnych amerykańskich deserów! A, że mieszkam w Nowym Yorku jest tym bardziej bliski mojemu sercu!
Tradycyjny, sernik nowojorski jest na bazie serka kremowego, takiego jak na przykład Philadelphia Cream Cheese. Sernik nowojorski z serka Philadelphia wyróżnia się swoją gęstą, aksamitną konsystencją i delikatnym smakiem wanilii. Charakteryzuje się on głębokim, chrupiącym spodem z herbatników i kremową masą serową na wierzchu. To właśnie dzięki użyciu serka kremowego, sernik nowojorski jest lekki, puszysty i praktycznie rozpływa się w ustach.
To ciasto zyskało popularność nie tylko w Stanach Zjednoczonych, ale również na całym świecie. Sernik nowojorski stał się jednym z symboli amerykańskiej kuchni. Jeśli nie próbowałeś jeszcze sernika nowojorskiego, zdecydowanie warto spróbować tego wspaniałego ciasta o intensywnym smaku i kremowej konsystencji.
30 minut
1 sernik fi23
Ciasto
Spód
Masa serowa
Spód
Masa serowa
Spód pod sernik robię tradycyjnie po amerykańsku, czyli z waniliowych biszkoptów. Można tutaj ponieść się fantazji i użyć do tego jakichkolwiek innych ciasteczek. Świetnie nadają się na spód sernika ciastka Oreo!
Sernik to pyszne ciasto, które niestety może sprawić pewne problemy, jeśli nie zostanie przygotowane odpowiednio. Jednym z najczęstszych problemów związanych z przygotowaniem sernika jest to, że może on opadać w trakcie pieczenia lub po wyjęciu z piekarnika. Oto kilka moich sprawdzonych porad, które pomogą Ci uniknąć tego problemu:
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!