
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Lemon Curd jest słodką a za razem cierpką masą o silnym smaku cytryny (znacznie silniejszym, niż na przykład, krem cytrynowy). Odpowiednio przygotowany ma gładką i jedwabistą teksturę.
Tradycyjnie, robi się go ze skórki i soku z cytryn oraz z żółtek jaj kurzych. Niektóre przepisy zawierają również całe jaja i masło.
Poniżej podamy wam przepis autorstwa MojeWypieki.com, który przetestowała Bożenka z Czekolady nie oszukasz…
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Dobrze przygotowany Lemon Curd jest gęsty. Oto kilka sprawdzonych pomysłów na jego wykorzystanie:
Minusem cytrynowego curdu jest to, że nie zachowuje zbyt długo świeżości. Przygotowaną partię, najlepiej wykorzystać w ciągu tygodnia lub dwóch. Domowy Lemon Curd ma tę zaletę, że jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy niż ten kupowany w sklepie, więc łatwo go szybko zużyć. Można go również zamrozić. To pomoże wydłużyć okres przydatności do spożycia nawet do roku i, co zaskakujące, nie wpływa na jego teksturę. Lemon curd nadaje się także do peklowania w słoiku. Szczelnie zamknięty może stać w lodówce do trzech miesięcy.
Oba sposoby idealnie się sprawdzają!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
16 odpowiedzi
A co z cukrem?
Cukier dodajemy do żółtek i razem ubijamy na parze.
Czy można położyć go razem z kremem śmietanka+mascarpone jako jedna warstwa przełożenia tortu? Czy krem nie popłynie?
Można. W tym przepisie mieszamy curd z kremem nawet 🙂 https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-cytrynowy/
Czy można użyć cukru pudru zamiast drobnego cukru?
Nie próbowałam. ale gdybym nie miała kryształu – wago zastąpiłabym go taką samą ilością pudru.
Czy ta porcja lemon curd wystarczy na podwojną porcję kremu cytrynowego z przepisu AT? Potrzebuje krem cytrynowy na 2 przełożenia fi18 i się zastanawiam czy lemon curd też zrobić z podwójnej porcji?
Powinna. Ale ja dodaję na oko – im więcej tym bardziej intensywny smak będzie.
Dziękuję bardzo za opowiedź, ostatecznie będzie fi16 także myślę że będzie ok.
Właśnie zrobiłam lemon curd z tego przepisu i wyszedł tak pyszny ze chyba się nie doczeka do jutrzejszego kremu😂😂
Z jakimi kremami najlepiej łączyć, aby nie był kwaśny?
Zerknij tutaj – tak samo jak krem cytrynowy https://akademiatortu.pl/blog/kremy-do-tortow-sprawdzone-kombinacje-smakowe/
Witam dodajemy masło i nadal podgrzewamy? Czy już zdejmujemy z kuchenki?
Jak i ile możemy przechowywać lemon curd?
Ja też chciałbym zapytać ile można przechowywać lemon curd?
W lodówce, do tygodnia.