Szukaj

Krem do makaroników

Krem do makaroników jest produktem tworzonym do pary – musi pasować do smaku i koloru upieczonych korpusów – albo one muszą pasować do kremu, od czegoś trzeba zacząć! Z makaronikami jest na ogół tak, że przygotowujemy je pod kolor, a więc krem do makaroników będzie planowany kolorystycznie.

Jak zrobić makaroniki – ich wszystkie tajniki kapryśnych i ślicznych ciasteczek przedstawi Wam w tutorialu ich królowa Ewa Wajs, a tutaj zgromadzimy dla Was wszystkie propozycje na krem do makaroników. Wiadomo, że nie może on być zbyt wodnisty, raczej celujemy w sprężyste i dość zwarte masy, puszyste ale sztywne, aby ciasteczko ładnie się „złapało” i nabrało odpowiedniego ciężaru i struktury.

Przepisy

Bourbon ganache
Whiskey ganache do makaroników
Ganache truskawkowy
Ganache truskawkowy
Tarta pistacjowa z pomarańczą
Tarta pistacjowa z pomarańczą
Ganache piernikowy
Ganache piernikowy
Krem kawowy do makaroników
Krem kawowy do makaroników na 3 sposoby
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Orzechowy ganache
Orzechowy ganache
Ganache borówkowy
Ganache borówkowy
Krem pistacjowy do makaroników
Krem pistacjowy do makaroników
Krem z marakui
Krem z marakui

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

PDF

Krem do makaroników

7 zł

Zaloguj się

Jadalna krepina