Szukaj

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Czarna porzeczka to jeden z moich ulubionych owoców. W świecie wypieków zawsze jest pewniakiem nie do pokonania i mimo napływających falami mód na egzotyki typu mango, czy papaja, zawsze na koniec wracamy do dobrej starej czarnej porzeczki. Należę do pokolenia, które pierwsze porzeczki brało głównie z krzaka, więc już na zawsze kojarzyć mi się będzie z beztroskim gorącym latem i błogim dzieciństwem. Porzeczka pachnie domem.

Nadzienie do makaroników o smaku czarnej porzeczki jest oczywiście hitem. Charakterystyczny lekko cierpki smak przełamuje słodycz makaroników. Wyrazisty aromat, nie dający się z niczym pomylić, śliczny kolor i zapach babcinego ogrodu – po prostu ideał!

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia
Blender ręczny
Rondel
Szpatułka silikonowa

Przepis na nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

5/5

czas przygotowania

15 minut

ilość porcji

30 makaroników

kategoria

Krem do makaroników

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Składniki

  • 150 g białej czekolady ~28%
  • 130 g śmietanki kremówki 36%
  • 2 łyżki przecieru z czarnej porzeczki lub dżemu

Instrukcje

  1. Przygotować ganache z białej czekolady: gorącą śmietaną zalać czekoladę. Zamieszać aż się rozpuści.
  2. Ganache odstawić do ostygnięcia. Schłodzić w lodówce.
  3. Zimny ganache ubić.
  4. Do ubitego ganache dodać przecier z czarnych porzeczek.
  5. Zamieszać tylko do połączenia się składników.

Tagi

Jak zrobić nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-02
Porzeczki rozbiłam blenderem.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-04
...dodatkowo przetarłam przez sitko.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-05
Przecier wyszedł stosunkowo gęsty.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-07
Schłodzony ganache z białej czekolady ubiłam.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-09
Do ubitego ganache dodałam przecier z porzeczek. Zamieszałam rózgą blendera - delikatnie, krótko.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-10
Resztę wymieszałam szpatułką.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-12

Przydatne uwagi

  • Ganache z białej czekolady musi być mocno schłodzony zanim zaczniemy go ubijać.
  • Ganache ubijam krótko, uważając aby się nie zwarzył. Gdyby się tak stało, zerknijcie na nasz tutorial, w którym pokazujemy jak uratować zwarzony ganache z białej czekolady.
  • Aby przygotować nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki owoców nie trzeba przecierać przez sitko – można dodać je tylko zblendowane. Zmieni to jednak teksturę nadzienia.
  • Więcej przepisów na kremy do makaroników znajdziecie TUTAJ.

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Makaroniki na bezie francuskiej
Makaroniki na bezie francuskiej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zrobić słodki stół
Jak zrobić słodki stół
Sklepy z akcesoriami do tortów
Sklepy z akcesoriami do tortów

Przypnij na pinterest

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Barwniki spożywcze

Barwniki spożywcze

Co to są barwniki spożywcze? Barwniki spożywcze to substancje dodawane do żywności w celu zmiany jej koloru. Mogą być stosowane w produktach spożywczych w celu poprawy

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ