fbpx

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Czarna porzeczka to jeden z moich ulubionych owoców. W świecie wypieków zawsze jest pewniakiem nie do pokonania i mimo napływających falami mód na egzotyki typu mango, czy papaja, zawsze na koniec wracamy do dobrej starej czarnej porzeczki. Należę do pokolenia, które pierwsze porzeczki brało głównie z krzaka, więc już na zawsze kojarzyć mi się będzie z beztroskim gorącym latem i błogim dzieciństwem. Porzeczka pachnie domem.

Nadzienie do makaroników o smaku czarnej porzeczki jest oczywiście hitem. Charakterystyczny lekko cierpki smak przełamuje słodycz makaroników. Wyrazisty aromat, nie dający się z niczym pomylić, śliczny kolor i zapach babcinego ogrodu – po prostu ideał!

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Blender ręczny, Miska, Sitko, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Przepis na nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

 

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Nadzienie do makaroników o smaku czarnej porzeczki

Magda Kubiś
porcje 30 makaroników

Składniki
  

  • 150 g białej czekolady ~28%
  • 130 g śmietanki kremówki 36%
  • 2 łyżki przecieru z czarnej porzeczki

Instrukcje
 

  • Przygotować ganache z białej czekolady: gorącą śmietaną zalać czekoladę. Zamieszać aż się rozpuści.
  • Ganche odstawić do ostygnięcia. Schłodzić w lodówce.
  • Zimny ganache ubić.
  • Do ubitego ganache dodać przecier z czarnych porzeczek.
  • Zamieszać tylko do połączenia się składników.

Jak zrobić nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Porzeczki rozbiłam blenderem.
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Zblendowane czarne porzeczki...
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
...dodatkowo przetarłam przez sitko.
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Przecier wyszedł stosunkowo gęsty.
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Schłodzony ganache z białej czekolady...
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
...ubiłam.
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Do ubitego ganache dodałam przecier z porzeczek.
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Zamieszałam rózgą blendera - delikatnie, krótko.
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Resztę wymieszałam szpatułką.
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Przydatne uwagi

  • Ganache z białej czekolady musi być mocno schłodzony zanim zaczniemy go ubijać.
  • Ganache ubijam krótko, uważając aby się nie zwarzył. Gdyby się tak stało, zerknijcie na nasz tutorial, w którym pokazujemy jak uratować zwarzony ganache z białej czekolady.
  • Aby przygotować nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki owoców nie trzeba przecierać przez sitko – można dodać je tylko zblendowane. Zmieni to jednak teksturę nadzienia.
  • Więcej przepisów na kremy do makaroników znajdziecie TUTAJ.

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Galeria

Z dumą prezentujemy słodkości, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego przepisu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Zapraszamy Was do galerii chwały!
Bardzo, bardzo chcemy wiedzieć, jakie cuda powstają w Waszych kuchniach i pracowniach, jakie lepicie placki i jak pomagają Wam w tym nasze tutoriale.
Aby dodać swoje zdjęcie, zaloguj się lub załóż darmowe konto!

Przypnij na pinterest

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki Pin

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Tort ślubny
Blog
Magda Kubiś

Jak zaprojektować tort ślubny

Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się

Czytaj więcej »

Najnowsze tutoriale