
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Dzisiaj podam wam mój sprawdzony przepis na sernik nowojorski! Tradycyjny, nowojorski sernik na bazie serka kremowego, takiego jak na przykład Philadelphia Cream Cheese. Od ponad 25 lat jest on niezmiennie moim faworytem wsród tradycyjnych amerykańskich deserów! A, że mieszkam w Nowym Yorku jest tym bardziej bliski mojemu sercu 🙂
To właśnie dzięki użyciu serka kremowego, ten sernik jest lekki, puszysty i praktycznie rozpływa się w ustach. Sernik można przygotować na wiele sposobów, dodając bakalie czy skórkę pomarańczową lub zmieniając rodzaj spodu. Moja ulubiona wersja jest z górą polaną sosem karmelowym. Równie smaczna jest wersja z polewą z czekoladowego ganache czy lemon curd.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Spód pod sernik robię tradycyjnie po amerykańsku, czyli z waniliowych biszkoptów. Można tutaj ponieść się fantazji i użyć do tego jakichkolwiek innych ciasteczek. Swietnie nadają się na spód sernika ciastka Oreo!
Tradycyjny nowojorski sernik robi się z serka kremowego, takiego jak na przykład Philadelphia Cream Cheese. W USA serek ten w temperaturze pokojowej ma konsystencję twardszą niż masło, jest miękki ale zwarty. Warto sprawdzić konsystencję tego typu sera dostępnego u Was, ponieważ może się różnić. Jeżeli serek jest bardziej miękki za pewne warto wydłużyć czas pieczenia.
W trakcie pieczenia nadmiar tłuszczu z serka potrafi wypłynąć między szczelinami w tortownicy. Ustawiam więc tortownicę na blaszce aby tłuszcz nie spływał na dno piekarnika, który później trudno jest wyczyścić. Dodatkowo, na blaszkę kładę matę silikonową aby tortownica nie zjechała mi z blaszki w trakcie wyciągania z piekarnika – nie pytajcie skąd wiem, że właśnie tak może się stać…
Spód sernika można również przygotować używając do tego orzechów innych niż pekany. Alternatywnie, można również użyć ciasteczek Oreo, pomijając orzechy całkowicie.
Jeżeli masz mniejszą lub większą tortownicę – zobacz jak dostosować przepis do rozmiaru blachy.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś