Szukaj

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Czarna porzeczka to jeden z moich ulubionych owoców. W świecie wypieków zawsze jest pewniakiem nie do pokonania i mimo napływających falami mód na egzotyki typu mango, czy papaja, zawsze na koniec wracamy do dobrej starej czarnej porzeczki. Należę do pokolenia, które pierwsze porzeczki brało głównie z krzaka, więc już na zawsze kojarzyć mi się będzie z beztroskim gorącym latem i błogim dzieciństwem. Porzeczka pachnie domem.

Nadzienie do makaroników o smaku czarnej porzeczki jest oczywiście hitem. Charakterystyczny lekko cierpki smak przełamuje słodycz makaroników. Wyrazisty aromat, nie dający się z niczym pomylić, śliczny kolor i zapach babcinego ogrodu – po prostu ideał!

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia
Blender ręczny
Rondel
Szpatułka silikonowa

Przepis na nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

5/5

czas przygotowania

15 minut

ilość porcji

30 makaroników

kategoria

Krem do makaroników

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Składniki

  • 150 g białej czekolady ~28%
  • 130 g śmietanki kremówki 36%
  • 2 łyżki przecieru z czarnej porzeczki lub dżemu

Instrukcje

  1. Przygotować ganache z białej czekolady: gorącą śmietaną zalać czekoladę. Zamieszać aż się rozpuści.
  2. Ganache odstawić do ostygnięcia. Schłodzić w lodówce.
  3. Zimny ganache ubić.
  4. Do ubitego ganache dodać przecier z czarnych porzeczek.
  5. Zamieszać tylko do połączenia się składników.

Tagi

Jak zrobić nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-02
Porzeczki rozbiłam blenderem.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-04
...dodatkowo przetarłam przez sitko.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-05
Przecier wyszedł stosunkowo gęsty.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-07
Schłodzony ganache z białej czekolady ubiłam.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-09
Do ubitego ganache dodałam przecier z porzeczek. Zamieszałam rózgą blendera - delikatnie, krótko.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-10
Resztę wymieszałam szpatułką.
Akademia Tortu - Nadzienie nie makaroników z czarnej porzeczki-12

Przydatne uwagi

  • Ganache z białej czekolady musi być mocno schłodzony zanim zaczniemy go ubijać.
  • Ganache ubijam krótko, uważając aby się nie zwarzył. Gdyby się tak stało, zerknijcie na nasz tutorial, w którym pokazujemy jak uratować zwarzony ganache z białej czekolady.
  • Aby przygotować nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki owoców nie trzeba przecierać przez sitko – można dodać je tylko zblendowane. Zmieni to jednak teksturę nadzienia.
  • Więcej przepisów na kremy do makaroników znajdziecie TUTAJ.

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

Podoba Ci się?

Kliknij w gwiazdkę!

Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0

Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Makaroniki na bezie francuskiej
Makaroniki na bezie francuskiej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zrobić słodki stół
Jak zrobić słodki stół
Sklepy z akcesoriami do tortów
Sklepy z akcesoriami do tortów

Przypnij na pinterest

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Nadzienie do makaroników z czarnej porzeczki

29 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.