Bardzo lubię czereśnie i choć w Stanach jest to prawie narodowy owoc, mi zawsze kojarzą się z wczesnym latem w Polsce. Mają w sobie już ten smak wakacji i obietnicę słodkiego leniuchowania w ogrodzie.
Mus z czereśni zrobiłam na specjalne zamówienie jubilatki, której ulubiony smak to Black Cherry – popularne amerykańskie lody. W musie charakterystyczny, lekko migdałowy smak czereśni bardzo subtelnieje, więc zdecydowałam się podkręcić go galaretką Black Cherry. Czego się nie robi dla jubilatki!
Mus z czereśniowy wspaniale idzie w parze z czereśniowa żelką. Widzę go we wszystkich letnich, owocowych smakach, albo w połączeniu z czekoladą.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 przełożenie fi20
Mus
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4 / 5. Ilość głosów 2148
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
4 Responses
Czy mozna użyć tego musu do Monoporcji? Zwiększyć wtedy ilość tylko zelatyny?
Pewnie. Chociaż ja bym nie zwiększała ilości żelatyny.
Hej,
Mus trzeba robić tuż przed wyłożeniem na tort czy na przykład dzień wcześniej i przechować w lodówce?
Czy dobrze się będzie łączył z kremem borówkowy?
Najlepiej w tym. samym dniu. Nie chcesz aby stężał mocno bo będzie trudno go wylać na blat biszkoptu… Nie próbowałam jeszcze łączyć go z borówkami …