Foto: Bożena Furdal

5 from 1 vote
Drukuj

Drip z białej czekolady

Keyword Drip
Porcje 1 tort

Składniki

  • 100 g białej czekolady
  • 50 g śmietany kremówki min. 36% tłuszczu

Instrukcje

  1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki.

  2. Śmietanę wlać do rondla, dodać czekoladę i rozpuścić na małym ogniu, ciągle mieszając.

Notatki

Drip można zabarwić używając barwników spożywczych w żelu. Jeżeli chcemy zabarwić w kolorach pastelowych, warto go najpierw wybielić odrobiną białego barwnika.

Rozpuszczoną czekoladę najpierw przestudzić. Za ciepła spłynie po bokach tortu.

Używając łyżeczki, najpierw oblać boki mocno schłodzonego tortu. Po czym resztę czekolady wylać na górę tortu i rozprowadzić równo szpatułką.

 

 

0/5 (0 Reviews)

2 thoughts on “Drip z białej czekolady”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *