Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Kupna czarna masa cukrowa, dobrej jakości, niestety nie jest tania. Jak zrobić czarną masę cukrową? Jeśli szukasz tańszego sposobu na wzbogacenie swoich wypieków, czarna masa cukrowa samoróbka może być idealnym rozwiązaniem! Masa cukrowa, znana również jako lukier plastyczny, to elastyczna masa cukrowa, która może być użyta do dekorowania ciast, cupcake’ów, a nawet ciastek.
Czarna masa cukrowa z pianek marshmallow to świetny sposób na wzbogacenie swoich wypieków i stworzenie oryginalnych dekoracji. Jest łatwa do przygotowania, bardzo elastyczna i pozwala na tworzenie różnych kształtów i wzorów. Dzięki temu, że można ją kolorować i aromatyzować, można uzyskać wiele efektów dekoracyjnych.
Przygotowanie czarnej masy cukrowej według przepisu Liz Marek jest stosunkowo proste! Na poniższym filmie pokażę wam jak ja robię czarną masę cukrową LMF (Liz Marek Fondant).
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 porcja
Masa cukrowa
Uwagi
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
3 Responses
Co zrobic jak masa jest sie rwie??
Dobrze wyrobić, dodać trochę Planty. Najlepiej obłożyć panelowo tak jak tutaj https://akademiatortu.pl/tutoriale/panelowanie-tortu-masa-cukrowa/
Zrobiłam masę z tego przepisu. Zaraz była super elastyczna, schowałam w folii w torebkę ze struną. Na trzeci dzień chciałam nią obłożyć tort i zaczęła się rwać, próbowałam wszystkiego, bez rezultatu. W końcu poddałam się. Na szczęście tort był kołem samochodowym i wyszła stara opona, trochę podniszczona. Tort ten bym moim prezentem dla jubilata, więc mogłam improwizować, ale chciałabym wiedzieć, co zrobiłam źle. Z reguły kupuję gotową masę, ale tym razem nie było czasu i wyszło jak wyszło, ale dlaczego?