Szukaj
Tort jednorożec

Tort jednorożec

Tort jednorożec jest niezwykle popularny i uwielbiany przez dzieciaki. A szczególnie przez dziewczynki. Dlatego to doskonała opcja na tort urodzinowy. Właśnie tak ozdobiony tort zrobi furorę na niejednym przyjęciu urodzinowym. Ponieważ to niezwykle pożądany rodzaj wypieku, przedstawiam swoją wersję i pokazuję krok po kroku jak go wykonać. Z tutorialu Unicorn cake dowiesz się jak przygotować podstawy i niezbędne ozdoby. Aby zachwycić gości swojego dziecka serią barw, obejrzyj tutorial i zobacz jak krok po kroku wykonać ten tort!

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Czego się nauczysz

Sposobu na otynkowanie tortu.
Przygotowania tęczowej podkładki.
Wykonania rogu i uszu.
Jak zrobić oczy z izomaltu.
Wykonania grzywy.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia

Masa cukrowa

Barwniki spożywcze

Pozostałe

Rozdziały tutorialu

Składanie i tynkowanie tortu.
0:10
Podkładka.
11:20
Uszy.
15:20
Róg.
24:40
Oczy.
30:25
Grzywa.
42:08

Jak zrobić tort unicorn

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Idealny biszkopt czekoladowy
Idealny biszkopt czekoladowy
krem maślany na bezie szwajcarskiej
Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zrobić tort
Jak zrobić tort? Porady dla początkujących
Jak rozplanować pracę nad tortem
Jak rozplanować pracę nad tortem

Przypnij na pinterest

Tort jednorożec

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

2 Responses

  1. Witam ! Przepiękny tort ! Mam kilka pytań. Na ile porcji wystarczy taki tort ? Jaki krem poleci pani do środka żeby był o smaku malinowym ? Ile kremu na bezie potrzebuje by otynkować tort i zrobić grzywę ?? Dziękuje pięknie ❤️❤️😉

    1. Witam, dziękuję 🙂 Szczerze to już nie pamietam ale na pewno na minimum 20 osób. Więcej na temat rozmiaru tortu a liczby porcji poczytasz tutaj https://akademiatortu.pl/blog/torty-ilosc-porcji/
      Odnośnie malinowego smaku można dać mus malinowy: https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-malinowy/ z żelką malinową https://akademiatortu.pl/kat-przepisy/zelka-do-tortu/ i dodatkowo chrupiącą warstwę https://akademiatortu.pl/kat-przepisy/chrupka-warstwa/

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Monika Sliski Bogdanowicz
Edyta Pałka
Edyta Pałka

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Tutorial

Tort jednorożec

39 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto
Państwo
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.
Magdalenki pistacjowe