
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Kule czekoladowe, tzw. bomby czekoladowe z niespodzianką, czyli powrót do dziecięcego zachwytu! Zalewanie czekoladowych kul wypełnionych słodkimi drobiazgami, oczekiwanie na rozpuszczenie czekolady i uwolnienie pachnącego kakao, pianek i innych cudowności – ma w sobie jednocześnie naukową iskierkę z pracowni chemicznej i szczyptę magii.
Kule czekoladowe – czy też z angielska bomby czekoladowe, choć brzmi to nieco groźnie – można przygotować w domu! Są świetnym pomysłem na kreatywny babski weekend, czy dłużące się zimowe popołudnia z dzieciakami. Wspaniałe na prezent, nie tylko pod choinkę, ale z każdej okazji, bo kto by nie chciał takiej magicznej kuli?!
Żaneta Wasilewska – niekwestionowana mistrzyni czekoladowych cudów, przybliżyła nam temat czekoladowych kul w sesji na żywo. Zapraszamy.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Przykładowe nadzienia do kul czekoladowych:
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!