Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Biszkopt z olejem i palonym masłem to nowa wersja naszego biszkoptu z masłem, którą serdecznie Wam polecam! Ma doskonałą konsystencję i uzależniający zapach masła, jest delikatny, wilgotny, nie za słodki, po prostu idealny!
Zwiększając trochę proporcje palonego masła do oleju możemy otrzymać strukturę idealną pod torty antygrawitacyjne i 3D. Jedną z najważniejszych zalet biszkoptów tłuszczowych jest to, że są stabilne i wilgotne, praktycznie nie trzeba ich już nasączać. Świetnie nadają się do rzeźbienia i konstruowania!
Ten idealnie wilgotny biszkopt z olejem i palonym masłem ma doskonały smak! Oczywiście masła nie trzeba koniecznie palić, można je tylko rozpuścić, jednak palone masło ma swój specyficzny zapach, który utrzymuje się potem w biszkopcie, więc naprawdę polecam podsmażyć masełko <3
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 biszkopt fi18
Biszkopt
Jeżeli bardzo wam przeszkadza górka w upieczonym biszkopcie, to można się jej pozbyć:
Osobiście, po upieczeniu, biszkopt z palonym masłem zostawiam na parę minut w rancie aż przestygnie na tyle, że można rant dotknąć rękoma. Wtedy nożem odcinam gotowy biszkopt od rantu i kładę do góry nogami do całkowitego przestudzenia – w ten sposób pozbywamy się górki w biszkopcie :) Tak wystudzony owijam folią spożywczą i odstawiam do lodówki. Zimny biszkopt z palonym masłem tnie się znacznie prościej niż taki w temperaturze pokojowej.
Nie ścinam góry biszkoptu – tego blatu używam jako spodu w torcie.
Użycie noża strunowego do krojenia biszkoptu ma wiele zalet. Dzięki swojej delikatnej i elastycznej konstrukcji, nożem strunowym możemy precyzyjnie pokroić biszkopt na cienkie i równe blaty, co jest niezwykle istotne przy przygotowywaniu wielu warstw tortu. Tradycyjne noże często powodują kruszenie się ciasta, utrudniając układanie warstw. Natomiast dzięki zastosowaniu noża strunowego, możemy uniknąć tego problemu i uzyskać efektowne i estetyczne warstwy o idealnym kształcie. Dodatkowo, noże strunowe są wygodne w użytkowaniu, dzięki czemu cięcie staje się bardziej precyzyjne i mniej męczące.
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
2 Responses
Zrobiłam zgodnie z przepisem,niestety opadł na środku,po przekrojeniu nie ma zakalca,co może być przyczyną?
Ile cukru na ile jajek dałaś?