
Jak przygotować ofertę świąteczną
Co roku z naszymi niezrównanymi ekspertkami zbieramy się do ujęcia w całość naszych przemyśleń na temat oferty świątecznej w naszych pracowniach i cukierniach. Ale sami
Pierniczki Igi Sarzyńskiej to w zasadzie osobna kategoria wypieków. Jej marka Wzrusza Toruń mówi wszystko o tych korzennych cudach – są apetyczne, niezawodne, wzruszają i zaspokajają naszą potrzebę świątecznej atmosfery – nie tylko w Święta. Lokalne składniki, jak mąka i miód, szczypta egzotycznych przypraw i mnóstwo serca – to sekret pierników Igi.
Pierniki są absolutnie nieodzownym elementem przygotowań do Bożego Narodzenia. Dzieci uwielbiają je wykrawać, piec i ozdabiać, a potem częstować nimi i rozdawać. Wykorzystajcie ten entuzjazm, zanim wyrosną! Budowanie świątecznych tradycji samo się nie zrobi, a pierniczki są materiałem wdzięcznym, niosącym radość i satysfakcję w każdym wieku.
Niezawodny przepis na pierniczki Igi Sarzyńskiej będzie dla Was wsparciem i nawet się nie spostrzeżecie, kiedy pieczenie pierników rozgości na stałe do Waszej kuchni. Sprawdzają się na imprezkach, słodkich stołach dla maluchów, jako drobne podarki dla gości, albo kiedy my idziemy w gości, a tematyka zdobienia jest zupełnie nieograniczona.
Przepis pochodzi z książki Igi Sarzyńskiej „Moje Cztery Pory Roku”.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
13 godzin
60 pierniczków
Ciastka pierniczki
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Co roku z naszymi niezrównanymi ekspertkami zbieramy się do ujęcia w całość naszych przemyśleń na temat oferty świątecznej w naszych pracowniach i cukierniach. Ale sami
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
6 odpowiedzi
Czy jak ciasto będzie w lodówce dłużej jak 12 h to nic się nie dzieje ?
nie, będzie ok 🙂
Czy można przechowywanie w lodówce wydłużyć nawet do paru dni ?
Czy chodzi o lukier królewski czy o same pierniczki? Udekorowane już pierniczki przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Mam na myśli samo ciasto , jeszcze przed pieczeniem 😊
Dziękuję wyszły super ❤️ mimo że ciasto w lodówce było dłużej jak 12 h.
Pozdrawiam