O autorze

Mistrzyni cukiernictwa, autorka książki o dekorowaniu wypieków ”Moje cztery pory roku”. Założycielka i projektantka w pracowni artystycznej „Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń” w Toruniu, wielokrotna jurorka na konkursach cukierniczych. Ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności na Akademii Rolniczej w Lublinie. A swój kunszt cukierniczy doskonaliła m.in. w Akademii Baking Arts w San Francisco, Bonny Gordon School w Toronto oraz w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Jej prace były wielokrotnie publikowane w Brytyjskich magazynach ”Wedding Cakes” i ”Cakes & Sugarcraft”. Zdobyła wiele nagród i wyróżnień m.in. Branżowa osobowość roku 2016 oraz Kobieta Przedsiębiorcza Roku 2015. W 2020 książka Igi “Moje Cztery Pory Roku” została nominowana do Słodkich Oskarów Akademii Tortu w kategorii Książka Roku!

Dekorowanie pierników z Igą Sarzyńską

W tym tutorialu, o dekorowaniu pierniczków opowie nasz gość Iga Sarzyńska – mistrzyni cukiernictwa, autorka książki o dekorowaniu wypieków ”Moje cztery pory roku”. Iga podzieliła się również z nami swoimi przepisami na idealne pierniczki i różne rodzaje lukru królewskiego!

Czego się nauczysz

Jakich tyłek użyć do dekoracji lukrem królewskim.
Co to jest glazura do pierników.
O różnych konsystencjach lukru.
Czym barwić lukier.
Czego unikać przy dekorowaniu pierniczków.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email