Makaroniki z owocami leśnymi i białą czekoladą – brzmi elegancko, a prawda jest taka, że to efekt… sprzątania lodówki. Serio – często mam owoce, które już nie nadają się na piękne dekoracje tortu (bo wyglądają jakby przeżyły ciężki dzień), ale nadal są świetne w smaku. Wtedy lądują w rondlu i zamieniają się w genialne nadzienie do makaroników albo frużelinę do tortu!
Do tego dorzucam mój sprawdzony przepis na makaroniki na bezie francuskiej i białą czekoladę w postaci ganache – i nagle mamy duet idealny. Słodka, kremowy krem spotyka się z kwaśnym akcentem owoców leśnych, a efekt? Smak, który nie tylko równoważy słodycz, ale sprawia, że chce się sięgnąć po jeszcze jednego… i jeszcze jednego. Ganache z białej czekolady jest tak uniwersalny, że możecie go połączyć praktycznie z każdą owocową wkładką – od porzeczki, przez borówkę amerykańską, aż po maliny.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
2 godziny
30 makaroników
Frużelina
Makaroniki
Ganache z białej czekolady
Frużelina z owoców leśnych
Ganache
Frużelina
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4.9 / 5. Ilość głosów 49
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ