Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
W torcie lub monoporcji frużelina pełni rolę przyjemnej niespodzianki i zaskakującej konsystencji w przekroju. Świetnie akcentuje inne aromaty i podkręca smak. Frużelina to znakomity dodatek do tortów, monoporcji i deserów.
Frużelina brzoskwiniowa powstała jakoby z potrzeby podbicia smaku musu brzoskwiniowego w moim ostatnim projekcie – monoporcji brzoskwiniowej. Niedawno przygotowałam mus brzoskwiniowy, który chodził mi po głowie już od paru lat, i skomponowałam z nim monoporcje – z frużeliną brzoskwiniową, żelką malinową i w czekoladowej polewie lustrzanej. Ponieważ smak musu brzoskwiniowego jest bardzo łagodny, frużelina z brzoskwiń idealnie podbiła jego smak!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 szklanka
Frużelina
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
5 Responses
Witam, czy frużelinę brzoskwiniową można przygotować z brzoskwiń z puszki?
Tak, można.
Dziękuję za odpowiedź
Czy frużelinę brzoskwiniową można kłaść bezpośrednio na biszkopt?
Tak, ale warto dookoła frużeliny zrobić tamę z kremu lub położyć frużelinę na środku biszkoptu i wylać dookoła niej mus. Zerknij tutaj: https://akademiatortu.pl/tutoriale/jak-przelozyc-tort-kremem/