
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
W torcie lub monoporcji frużelina pełni rolę przyjemnej niespodzianki i zaskakującej konsystencji w przekroju. Świetnie akcentuje inne aromaty i podkręca smak. Frużelina to znakomity dodatek do tortów, monoporcji i deserów.
Frużelina brzoskwiniowa powstała jakoby z potrzeby podbicia smaku musu brzoskwiniowego w moim ostatnim projekcie – monoporcji brzoskwiniowej. Niedawno przygotowałam mus brzoskwiniowy, który chodził mi po głowie już od paru lat, i skomponowałam z nim monoporcje – z frużeliną brzoskwiniową, żelką malinową i w czekoladowej polewie lustrzanej. Ponieważ smak musu brzoskwiniowego jest bardzo łagodny, frużelina z brzoskwiń idealnie podbiła jego smak!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 szklanka
Frużelina
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 1
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
5 Responses
Witam, czy frużelinę brzoskwiniową można przygotować z brzoskwiń z puszki?
Tak, można.
Dziękuję za odpowiedź
Czy frużelinę brzoskwiniową można kłaść bezpośrednio na biszkopt?
Tak, ale warto dookoła frużeliny zrobić tamę z kremu lub położyć frużelinę na środku biszkoptu i wylać dookoła niej mus. Zerknij tutaj: https://akademiatortu.pl/tutoriale/jak-przelozyc-tort-kremem/