
Jak przetwarzać sezonowe owoce
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Cakesicles – to smakowite porcje ciasta na patyczkach. Czekoladowe cakesicles mogą być wzbogacone rozmaitymi dodatkami, polewami, posypkami i nadzieniami, śliczne, urocze, do schrupania. Można je z łatwością dopasować do tematu imprezy, przewodniego motywu, jubileuszu etc, a na słodkim stole są już wręcz obowiązkowe. Są w zasadzie ciastkiem na patyku, taką wyszukaną monoporcją, którą można wziąć do ręki.
Podstawą cakesicles jest oczywiście ciasto, z którego są uformowane. Prezentujemy Wam przepis na ciasto czekoladowe na cake pops i cakesicles. W tej wersji to czekoladowe ciasto z dodatkiem masła orzechowego według przepisu Żanety Wasilewskiej. Ciasto to zostało wykorzystane także w obszernym tutorialu „Jak zrobić cakesicles”, tam też możecie obejrzeć szczegółowy proces powstawania i ozdabiania caskesicles.
15 minut
8 cakesicles
Ciasto na cakesicles
Uwagi
Ciasto używamy od razu. Najlepiej kiedy ciasto na czekoladowe cakesicles jest w temperaturze pokojowej aby wypełniać nim formy.
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!